Є інформація про те, що українські пенсіонери, які мешкають у селах, отримають додаткові виплати та пільги. Однак, на цю соціальну допомогу можуть розраховувати далеко не всі.

Цю інформацію надали на порталі новин «napensii»

Для того, щоб український пенсіонер із села міг отримувати додаткові виплати, він повинен мати необхідний стаж та спеціальні документи, що це підтверджують. Наразі йдеться про деякі категорії українських пенсіонерів.

Насамперед справа стосується пенсій для трактористів. Так, чоловіки, які працювали трактористами, отримуватимуть підвищені соціальні виплати. Якщо вони працювали у виробництві сільськогосподарської продукції в колгоспах і радгоспах, то вони можуть отримувати пенсію після 55 років, а їхній трудовий стаж повинен бути 30 років або не менше 20 років.

Для того, щоб тракторист зміг оформити пенсію у зазначеному віці, йому необхідно мати документ, який доведе місце його зайнятості у виробництві сільськогосподарської продукції.

Популярні статті зараз

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Свіжа схема розкрадання бюджетних коштів в Кременчуцькій міській раді

1.2 мільйони гривень на чорнила: татуйована бабуся зірвала одяг, щоб показати пікантний боді-арт

"Превращаешься в Ларису Долину": Тина Кароль в лифчике показала обвисшие до пупка "сливы"

Показати ще

Те саме стосується і жінок, які працювали доярками та свинарками-операторами. Вони можуть вийти на пенсію у віці 55 років за трудового стажу не менше 20 років. Важливо зауважити, що раніше вони могли виходити на пенсію у 50 років.

У разі оформлення такої пенсії українкам потрібно мати довідку про виконання встановлених норм обслуговування. Зараз йдеться про кількість худоби, яку вона повинна була обслужити протягом робочої зміни.

Також багатодітні жінки із сіл, які працюють у сільськогосподарському виробництві та виховали п'ятьох і більше дітей, можуть виходити на пенсію у будь-якому віці та за будь-якого трудового стажу. Наприклад, якщо 5-та дитина досягає віку 14 років, то українка може одразу виходити на пенсію та отримувати підвищену соціальну допомогу.

Читайте також:

Березнева індексація: українці масово скаржаться на мізерне підвищення пенсій