Варто зазначити, що останнім часом курс долара знизився на 1 гривню. Це говорить про те, що ситуація на валютному ринку є досить сприятливою, а додаткові кошти на енергоресурси тепер витрачати не потрібно. До того ж, за вимогами Нацбанку, українські банки почали збільшувати свої резерви в гривні.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «obozrevatel»

Важливо повідомити, що 6 березня курс долара впав, його можна купити за 39,2 гривні і продати за 38,6 гривень. Якщо сказати простіше, то останнім часом долар подешевшав на 1 гривню.

Стає зрозуміло, що курс гривні стає сильнішим через нові вимоги Нацбанку. Тепер усі українські банки зобов'язані робити запаси у гривні, що сприятливо впливає на національну валюту. Щоб виконувати нові вимоги Нацбанку, українські банки продають долари та купують гривню.

Директор департаменту казначейства Cominbank Герман Марченко сказав, що є кілька причин зростання гривні: низька інфляція на початку 2023 року, стабільна фінансова допомога від міжнародних партнерів, експортний виторг від аграріїв та зниження обсягів енергетичного імпорту.

Популярні статті зараз

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Показати ще

Важливо зазначити, що в Україну було завезено дуже багато генераторів, а це дуже вигідно для ринку України.

"У лютому було сформовано прийнятний в умовах війни "курсовий кордон" на найближчі 1,5-2 місяці: курс готівкового долара перебуватиме в межах 39,5-41 грн/$", – пояснює експерт.

Також економіст Олексій Кущ запевняє, що якщо міжнародна фінансова допомога приходитиме вчасно, то жодних проблем із курсом очікувати найближчим часом не варто.

Окрім цього, експерти кажуть, що курс долара вже ніколи не буде таким, як до війни.

Читайте також:

Нові "хитрощі" Приватбанку: українці не можуть знімати з депозитів свої ж гроші

В Україні збираються продавати електрику за кордон: "Це стане тригером"