Є інформація про те, що далеко не всім жителям України потрібно працювати, щоби вийти на пенсію у 60 років. Так, є деякі категорії людей, які можуть вийти на заслужений відпочинок набагато раніше.

Цю новину розмістили на порталі «napensii»

Як відомо, в Україні є закон, який свідчить, що українці можуть виходити на пенсію у 60, 63 та 65 років. Все залежить від того, який саме трудовий стаж отримала людина до досягнення цього віку.

Є інформація про те, що для того, щоб вийти на пенсію у віці 60 років у 2023 році, необхідно мати не менше ніж 30 років стажу, у 63 роки – не менше 20 років, а у 65 років – не менше ніж 15 років.

Проте є такий закон, який дає змогу українцям виходити на відпочинок до 60 років. Наразі йдеться про тих людей, які працювали на пільгових умовах – українці, які працюють із особливо шкідливими та важкими умовами. Українці з особливим статусом також можуть виходити на пенсію раніше, як і учасники бойових дій, люди з інвалідністю через війну та ті, у кого загинули родичі, які захищають Україну.

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Ситуація з системами оповіщення досі незадовільна: хто понесе відповідальність

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

1.2 мільйони гривень на чорнила: татуйована бабуся зірвала одяг, щоб показати пікантний боді-арт

Показати ще

Крім цього, багатодітні мами, жінки, які мають дітей з інвалідністю від народження і ті, у кого діти, які важко хворіють, також можуть виходити на заслужений відпочинок. Сюди можна віднести і тих, кого звільнили за станом здоров'я, а їм залишилося не більше півтора року до необхідного трудового стажу. Ну, і, звісно, ​​учасники ліквідації катастрофи Чорнобильської АЕС, які постраждали.

Читайте також:

"Нова пошта" відкриває додаткові послуги та випускає кредитні картки для українців

Підвищення не буде: хтось із українських пенсіонерів позбавлений індексації