Навіть незважаючи на те, що на території України триває військовий стан, українським пенсіонерам зробили індексацію соціальних виплат. Так, за словами ПФУ, підвищення торкнулося понад 10 мільйонів українських пенсіонерів. Ще були проіндексовані мінімальні пенсійні виплати через зростання прожиткового мінімуму.

Цю новину оприлюднили на порталі «napensii»

Як відомо, мінімальна сума надбавок до пенсій становила 100 гривень, а максимальна – 1500 гривень. Це нібито свідчить про те, що середня надбавка становила майже 600 гривень. Саме таку статистику надав Пенсійний фонд України. Ще вони запевняють, що середній розмір пенсійних виплат після індексації у березні дорівнює 5219,69 грн для непрацюючих пенсіонерів.

Відомо, що є постанова Кабінету міністрів України № 168 «Про індексацію пенсійних та страхових виплат та додаткові заходи щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш уразливих верств населення у 2023 році». Саме в ньому і йдеться, що у березні 2023 року мала бити зроблено індексацію для 10.5 мільйонів українських пенсіонерів. Ця індексація складає 19.7%.

Якщо зробити висновок, то можна зрозуміти, що пенсіонер, який отримує середню пенсію, може розраховувати на середнє підвищення після березневої індексації – майже 600 гривень. Тобто якщо до березня пенсія була 4622,59 грн, то після індексації вона буде 5219,69 гривень.

Популярні статті зараз

Свіжа схема розкрадання бюджетних коштів в Кременчуцькій міській раді

Грошовий бум: розширено список одержувачів допомоги у 5 тисяч гривень

"Почему не голая?": Анну Тринчер в латексе упрекнули в неуместном наряде на глазах у Павла Зиброва

"Превращаешься в Ларису Долину": Тина Кароль в лифчике показала обвисшие до пупка "сливы"

Показати ще

Читайте також:

Який відсоток українців зараз без роботи та що дають роботодавці: статистика та пропозиції

Борги за комуналку – не проблема: українці з "хвістами" можуть оформити субсидію

В Україні зросли тарифи на комунальні послуги: за що потрібно платити більше