У зв'язку з тим, що ціни на комунальні послуги для деяких українців є дуже високими, українська держава виділяє таким людям соціальну допомогу у вигляді субсидій. Справа в тому, що існують субсидії не лише на опалювальний сезон, а й на літній. Саме через це у Пенсійному фонді України вирішили розповісти про деякі нюанси нарахувань допомоги.

Відповідну інформацію розмістили на порталі новин «napensii»

У пенсійному фонді України вирішили звернутися до пенсіонерів, які розраховують на допомогу влітку. Українським пенсіонерам роз'яснили, за який період субсидія буде віднесена до доходу домогосподарства пенсій, якщо допомога буде призначена з початку так званого неопалюваного сезону 2023 року.

Наприклад, якщо допомога буде призначена пенсіонеру з травня по вересень, то сукупні доходи враховуватимуться за 3-4 квартал минулого року. Проте дохід у вигляді пенсійних виплат враховуватиметься у березні цього року.

Якщо сказати двома словами, то розрахунок літньої субсидії безпосередньо залежатиме від березневої пенсійної виплати. Саме таке роз'яснення дали у пенсійному фонді від літньої субсидії.

Популярні статті зараз

Ситуація з системами оповіщення досі незадовільна: хто понесе відповідальність

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Свіжа схема розкрадання бюджетних коштів в Кременчуцькій міській раді

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Показати ще

Пояснення ПФУ

Читайте також:

Понад 13 тисяч гривень: які українці отримуватимуть підвищені пенсії

Нові правила індексації пенсій: деяких українців позбавили повної суми підвищень

Понад 5 тисяч гривень: Пенсійний фонд розповів, якою буде середня пенсія для українця цієї весни

Кінець опалювального сезону: українців хочуть позбавити тепла раніше