Як повідомляється, українські фермери почали швидко розвивати переробний бізнес. Так, зараз йдеться про лохину, з якої роблять алкогольні напої.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «agro-business»

Засновники ФГ «Ягідна галявина» Олександр та Юлія Горбатюк взялися за розвиток переробного бізнесу, який пов'язаний із популярною ягодою.

Як відомо, вино з лохини почали робити ще у 2014 році, проте лише нещодавно фермери дійшли до хорошого результату, що говорить про більш масове та якісне виробництво.

«Для виготовлення вина придатні не всі сорти лохини. Нам подобається "Норд Кантрі" - низькоросла лохина, ідеальна не тільки для вина, але і для переробки в цілому. Завдяки тому, що в ній багато клітковини, вона має насичений колір. Ягоди іншого сорту не такі насичені за кольором, тому вино з них не було б такого привабливого кольору. Ми виготовляємо натуральне вино, специфічного обладнання немає», – каже фундатор Засновники ФГ «Ягідна галявина».

Популярні статті зараз

Меценат Олег Крот разом з волонтерами доставляє в Україну сотні тонн рибальських сіток для захисту від ворожих дронів

Мінус сотні мільйонів у бюджеті країни: правоохоронці розслідують, як нардеп Шаповалов допомагав бізнес-партнеру ухилятися від податків

«Приводи» за проституцію і керування авто під наркотиками. ЗМІ розповіли історію Віолети Зайнуліної-Вайсман

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Показати ще

Важливо повідомити, що вино з лохини виготовляється природним способом. Так, ніяких дріжджів та пастеризації, тільки крафтова ручна продукція.

Сімейна пара робить близько 3 тонн вина з лохини, що сильно вражає. Вони продають свою продукцію лавкам у Київській області та столиці України, а також онлайн.

Важливо відзначити, що ще до початку війни Олександр та Юлія Горбатюк почали робити не лише вино, а й бренді та вишневку з лохини.

«Бренді – дуже цікаво, бо це ягідний дистилят, який треба переганяти на мідному аламбіку. Ягода має багато сірки, і мідь забирає її. Завдяки цьому ми отримуємо якісний продукт, що не викликає похмілля і має гарні смакові властивості. Він переганяється до 74-77%, потім до 9 місяців витримуємо напій у дубових бочках, щоб він набрав аромату. Так, у бренді з'являються дубові горіхові нотки», – поділився фермер.

Що стосується вишневки з лохини, то, за словами Олександра Горбатюка, цей напій є десертним.

Читайте також:

"Зайві" квадратні метри: які штрафи чекають на українців за несплату податку на нерухомість