Мешканців України неодноразово попереджали про зростання цін на комунальні послуги. Так, електроенергія та газ значно подорожчають, проте це стосується не лише світла та газопостачання. На превеликий жаль, досить сильно подорожчає вода.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «hvylya»

Вже є багато чуток про те, що українська влада планує підвищити ціни на комунальні послуги. Зараз йдеться не лише про електропостачання та газ, а й про воду.

Хоча є проект, який говорить про те, що під час військового стану та 6 місяців після нього не можна підвищувати ціни на газ, тепло та гарячу воду, ходить дедалі більше чуток про підвищення тарифів на комуналку. Однак якщо говорить про світло і воду, то мораторію на ці послуги, на превеликий жаль, не існує.

Є інформація, що тарифи на воду вже переглядаються і цілком реально, що за воду доведеться платити дорожче вже після 1 квітня та 1 липня. У першому етапі слід очікувати підвищення у розмірі 10%.

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Блогери виклали роботу ППО у Києві: засвітилася дружина наркобариги Інна Воронова та навіть Ксенія Мішина

Показати ще

Наприклад, у Києві зараз платять 30,38 гривні за кубометр, а це каже, що з 1 квітня тариф становитиме 34,5 гривні, а з 1 квітня – до 39,3 гривень за кубометр.

Через те, що у різних регіонах є свої водоканали, то ціни на тарифи серйозно відрізнятимуться. Так, у Павлограді, Дніпропетровська область, буде один із найвищих тарифів, там за кубометр води доведеться платити 62 гривні.

"Якщо на рівні держави Нацкомісія вирішила піднімати тарифи, то, на нашу думку, це обґрунтовано. Тому що подорожчали складові тарифу – це і електроенергія у структурі водопостачання, і заробітні плати, і хімічні реагенти для очищення води. Все це піднімається в ціні та має бути компенсовано за рахунок тарифу", – каже директор аналітичного центру Асоціації міст України Ярослава Рабошука.

Читайте також:

"Втратити грошову допомогу": в Україні переселенців перевірятимуть соціальні служби

"Вигадані борги": Ощадбанк обдирає українців за "повітряні послуги"