Стало відомо, що в Україні планують виробляти ядерне паливо. Цей проект уже обговорювався багато разів і вже навіть поставлено терміни його реалізації.

Дану новину оприлюднили на сайті «uagolos»

Міністр енергетики Герман Галущенко та президент Енергоатому Петро Котін заявили, що на території України вироблятимуть ядерне паливо. За їх словами, на це може піти до трьох років, а спочатку воно робитиметься для атомних енергоблоків, після чого його продаватимуть закордон.

Як відомо, Європа досі купує паливо у Росії, оскільки немає альтернативних джерел. Так, на території Європи є 17 блоків ВВЕР-440, а Україна вже почала виготовляти частини паливних баків ВВЕР-1000.

Важливо зазначити, що, за словами Міненерго, Україна зможе виробляти і паливо для ВВЕР-440, яке так потрібне в Європі. Цей проект можна втілити у реальність завдяки співпраці з американською компанією Westinghouse.

Популярні статті зараз

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Блогери виклали роботу ППО у Києві: засвітилася дружина наркобариги Інна Воронова та навіть Ксенія Мішина

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Показати ще

«На жаль, багато європейських країн залишаються залежними від російських ядерних технологій. У той же час Україна, відмовившись від російського ядерного палива, перевела свої атомні енергоблоки на ядерне паливо американського виробника Westinghouse. Здійснити такий перехід також виявили бажання Чехія, Словаччина, Фінляндія, Болгарія. І у перспективі Україна може стати постачальником ядерного палива для цих країн», – каже міністр енергетики.

Окрім цього, повідомляється, що вже цього року Україна планує завершити всі питання щодо ліцензії та почати виробляти хвостовики, а вже у 2024 році можна буде робити і головки для паливних касет.

Читайте також:

Нова індексація: хто з українців отримуватиме збільшені пенсії та надбавки

Всього один сонячний день: синоптики розповіли, якою буде погода у квітні