Важливо повідомити, що є категорія українських пенсіонерів, яким значно підвищили соціальні виплати. Так, деякі з них тепер отримують від 8 тисяч гривень щомісяця.

Цю новину надали на порталі «apostrophe»

Важливо повідомити, що пенсіонери з інвалідністю через Чорнобильську катастрофу отримали надбавку до пенсій після березневої індексації. Як повідомляється, тепер їхня пенсія становить щонайменше 8 тисяч гривень.

Якщо українець має інвалідність через ліквідацію катастрофи на Чорнобильській АЕС або він просто став інвалідом через цю жахливу подію, то він отримує фіксовану мінімальну виплату після індексації. Так, тепер їх пенсія не може бути нижчою за певні стандарти.

Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube

Популярні статті зараз

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Ситуація з системами оповіщення досі незадовільна: хто понесе відповідальність

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Показати ще

Якщо пенсіонер з інвалідністю отримує виплату не вищу за встановлену, з урахуванням надбавок і компенсацій, то він тепер матиме підвищену соціальну допомогу.

Після даних нововведень та березневої індексації особи з інвалідність 1 групи отримуватимуть 13 376,21 гривень на місяць, з інвалідність 2 групи – 10 700,97 гривень щомісяця та з інвалідністю 3 групи – 8 025,73 гривень.

Читайте також:

Отримують більше, ніж у Європі: став відомим розмір пенсій прокурорів в Україні

Бренді та вино з лохини: українські фермери вийшли на новий рівень переробки ягід

Українцям роздають безкоштовні продукти, паливо та ліки: як отримати

Понад 5 тисяч гривень: Пенсійний фонд розповів, якою буде середня пенсія для українця цієї весни