У Пенсійному фонді України закликають до термінових дій, аби українці не втратили свій стаж, необхідний для пенсійних виплат. Так, потрібно зробити спеціальну процедуру.

Дану новину опублікували на сайті «napensii»

Важливо повідомити, що трудовий стаж, який необхідний для пенсійних виплат, автоматично враховується до 1 січня 2004 року. У такому разі враховується повний трудовий стаж українця за записами його трудової книжки. Однак цей важливий документ може загубитися у воєнний час в Україні, а це означає, що його бажано мати у цифровому вигляді.

Зробити цю процедуру та зберегти свої дані про трудовий стаж в електронному вигляді можна за допомогою сайту ПФУ.

Справа в тому, що у ГУ ПФУ Донецької області докладно розповіли, як зробити важливу операцію. Для початку українцеві варто зайти до особистого кабінету на порталі ПФУ за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Після цього потрібно перейти до розділу «Комунікації з ПФУ» та вибрати «Відомості про трудові відносини». Далі необхідно все перевірити і погодиться з передачею персональних даних на обробку. Вже після зроблених кроків українцю потрібно завантажити скановані копії паперових документів про стаж та трудову діяльність.

Популярні статті зараз

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Почему не голая?": Анну Тринчер в латексе упрекнули в неуместном наряде на глазах у Павла Зиброва

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Показати ще

Важливо зауважити, що є обов'язкові вимоги до документів, які є копіями. Вони мають бути кольоровими та містити всі реквізити документа. Завантажувати всі сторінки потрібно в хронологічному порядку у форматі jpg або PDF, а їх розмір повинен бути не більше 1 Мб.

Читайте також:

"Зайві" квадратні метри: які штрафи чекають на українців за несплату податку на нерухомість

"Росія фрагментується": у Кремлі хочуть перенести столицю РФ углиб країни