Як відомо, останнім часом на території США вже збанкрутували кілька топових банків. Так, такі гіганти, як Silicon Valley Bank та Signature Bank вже стали банкрутами. Однак є велика ймовірність, що до них приєднається і First Republic.

Відповідну інформацію надали на порталі новин «obozrevatel»

У зв'язку з критичною ситуацією серед американських банків з'явився страх повторної глобальної кризи, яка була у 2008 році. Але зараз про такий масштабний крах говорить рано.

Керівник аналітичного відділу Concorde Capital Олександр Паращій стверджує, що фінансові експерти мають достатньо досвіду, щоб хоч якось урегулювати цю ситуацію. Саме через сумний досвід у 2008 році є всі шанси не повторити його. Проте, як відомо, ситуація на ринку є циклічною і бути впевненим в тому, що глобальна криза не повторитися не варто.

"В України з лютого минулого року своя криза, тобто наша банківська система зараз у стані кризи. Так, вона функціонує, тому що НБУ вжив певних заходів, до того ж вона почувається зараз відносно добре, тому дуже великі залишки зараз на рахунках банків "Бізнес не інвестує. Все, що він заробив - збирає до кращих часів або вже як запас на найгірші часи", - пояснює експерт.

Популярні статті зараз

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Ситуація з системами оповіщення досі незадовільна: хто понесе відповідальність

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Вот это гибкость: Тина Кароль показала необычную позу в постели, Дан Балан оценил бы

Показати ще

Крім цього, фахівець додав, що цілком реально, що у великих банків США та Швейцарії раптово можуть виникнути серйозні проблеми. Справа в тому, що люди складають свої кошти на рахунках, але в будь-який момент може початися відтік, так, гроші можуть піти від цих топових банків. Це натякає на майбутні банкрутства.

Щодо можливого повторного сценарію 2008 року, то Олександр Паращий вважає, що це цілком реально. Але фінансисти на даний момент вже мають величезний досвід, щоб цього не допустити. Також, за його словами, зараз прогнозувати щось досить складно.

Читайте також:

Понад 13 тисяч гривень: які українці отримуватимуть підвищені пенсії

Допомога у 6600 гривень: в Україні відновили міжнародні виплати. Хто має шанс отримати