У мережі постало досить цікаве питання від мешканки України. Вона запитала, чи враховується заробітна плата останніми роками для нарахувань пенсійних виплат. Це питання виявилося дуже цікавим і не виявилося без належної уваги.

Відповідну інформацію надали на порталі новин «hvylya»

Справа в тому, що Соціальна платформа дала відповідь на гарне запитання від української пенсіонерки. Жінка поцікавилася, чи зарплата за останні роки впливає на виплату пенсії.

"Мені 55 років, належу до 4-ї категорії чорнобильців, маю понад 30 років страхового стажу. Останні 15 років працювала на одній роботі (метеоролог). Чому мені при нарахуванні пенсії не брали зарплату останніми роками? Говорили, що нараховуватимуть зарплату останніми роками, а все одно 2750 гривень. Поясніть, будь ласка, може, ще можна щось вирішити?", - запитала українка.

Справа в тому, що є кілька спеціальних законів, у яких йдеться про постраждалих українців внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС та загальнообов'язкове державне пенсійне страхування. У другому законі України йдеться про те, що для нарахувань пенсій враховується зарплата за стаж лише після 1 липня 2000 року.

Популярні статті зараз

Ситуація з системами оповіщення досі незадовільна: хто понесе відповідальність

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Превращаешься в Ларису Долину": Тина Кароль в лифчике показала обвисшие до пупка "сливы"

Показати ще

"Визначення заробітної плати для обчислення пенсії за останні роки чинним законодавством не передбачено", - йдеться у відповіді.

Читайте також:

Пенсіонерів позбавили щорічної одноразової виплати у травні: що пішло не так

Кілька тисяч від ООН: хто з українців гарантовано отримає виплати і що для цього потрібно

Отримують більше, ніж у Європі: став відомим розмір пенсій прокурорів в Україні