Жителям України повідомили про те, що почали діяти нові правила, які стосуються податку на квартиру. Так, тепер всі українці, які мають квартиру більше 60 квадратних метрів, будуть змушені платити податки.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «uaportal»

Важливо повідомити, що податки потрібно сплачувати тим людям, які мають квартиру понад 60 квадратних метрів або будинок квадратурою понад 120. Наприклад, якщо в українця є і квартира і будинок, то він також сплачуватиме податки, якщо їх загальна площа становить понад 180 квадратних метрів. Саме так пояснили у ДПС. Однак є виняток, податки можуть не сплачувати ті українці, які мають нерухомість у зоні бойових дій.

Важливо відзначити, що податок на нерухомість сплачуватиметься за попередній рік. 2023 року громадяни України сплачуватимуть податок за 2022 рік, який дорівнює 97,5 гривень за так званий «зайвий» квадратний метр.

Наприклад, якщо людина має квартиру 90 квадратних метрів, то їй доведеться заплатити за 30 квадратів по 97,5 гривень за кожен.

Популярні статті зараз

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Блогери виклали роботу ППО у Києві: засвітилася дружина наркобариги Інна Воронова та навіть Ксенія Мішина

"Превращаешься в Ларису Долину": Тина Кароль в лифчике показала обвисшие до пупка "сливы"

Показати ще

Також передбачено систему штрафів. Якщо українець не сплатить податок упродовж 30 днів, то він буде змушений заплатити на 10% більше. Якщо сплату податку буде прострочено більш як на місяць, то заплатити потрібно буде більше на 20%.

Читайте також:

Субсидія для пенсіонерів: українцям повідомили, на кого чекають проблеми з посібником на літо

Нові правила індексації пенсій: деяких українців позбавили повної суми підвищень

"Втратити грошову допомогу": в Україні переселенців перевірятимуть соціальні служби