Мешканцям України повідомили, що у нас у країні склалася не дуже сприятлива ситуація з виплатами пенсій. Справа в тому, що на даний момент українців, які нібито працюють, стільки ж, скільки і пенсіонерів.

Саме таку інформацію повідомив учитель економіки у Могилянській школі журналістики Олексій Набожняк.

Експерт Олексій Набожняк каже, що для того, щоб отримувати пенсійні виплати в Україні в майбутньому, необхідна накопичувальна система. Так, через демографічну ситуацію, що склалася в Україні, потрібно робити термінові зміни, оскільки виплати пенсій у майбутньому будуть ще більшою проблемою, ніж зараз.

"Відкладати за великим рахунком вже нікуди. Тому ми знову порушуємо це питання. Треба розуміти кілька фактів про систему, що у нас діє. Кожен із нас платить 22% своєї офіційної зарплати до Пенсійного фонду. Через місяць ці гроші накопичуються на рахунках фонду і лунають сьогоднішнім пенсіонерам . Якщо у вас немає жодного особистого накопичення, ви не маєте особистого пенсійного рахунку", – розповів викладач із Могилянської школи журналістики Олексій Набожняк.

Крім цього, він наголосив на тому, що на даний момент пенсіонерів стільки ж, скільки і працюючих українців. За його словами, один працівник нібито виділяє частину зарплати на пенсійну виплату одного пенсіонера. Це натякає на скрутне становище із соціальною допомогою для українських пенсіонерів.

Популярні статті зараз

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Свіжа схема розкрадання бюджетних коштів в Кременчуцькій міській раді

Вот это гибкость: Тина Кароль показала необычную позу в постели, Дан Балан оценил бы

Показати ще

"Приблизно половина тих грошей, які сьогодні витрачаються на пенсії, додатково до ПФ віддає державний бюджет. Ми з однієї кишені сплачуємо єдиний соціальний внесок, а з іншої, як платники податків, доплачуємо до того, щоб люди сьогодні отримували вже середню пенсію, яка становить близько 100 євро Далі так тривати вже не може Потрібно більше платників, а більше платників не стає. Немає можливості забезпечувати мінімальний рівень пенсії... Через 10-15 років, якщо ми залишаємо сьогоднішню систему, навіть на мінімальну пенсію ми не зможемо розраховувати", - продовжив спеціаліст у сфері економіки.

Крім цього, Олексій Набожняк знову торкнувся накопичувальних систем. Українець нібито має відкладати кошти, що дасть йому можливість ними користуватися для виходу на пенсію.