Як відомо, для того, щоб в Україні отримувати пенсійні виплати, необхідно мати мінімальний трудовий стаж – 15 років. Проте є така категорія українців, які можуть виходити на пенсію раніше за необхідний термін. Так, зараз йдеться про вихід на пенсію до 60-річного віку.

Про це повідомляється на порталі новин «telegraf»

Справа в тому, що є такі українці, які можуть вийти на заслужений відпочинок набагато раніше за необхідний термін. Пенсійні виплати можна отримувати у 50-річному віці у тому випадку, якщо українка виховує тяжкохвору дитину. Так, йдеться про українських жінок, які мають право вийти на пенсію цілих 10 років раніше.

Крім цього, у ПФУ акцентували увагу на тому, що в даному випадку дитина не повинна бути інвалідом та мати відповідну категорію.

Пенсионерка. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Моніторинг посилено: на Житомирщині перевіряють дотримання прав громадян на чисту та доступну воду

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Затмила даже солнце: Настя Каменских похвасталась безупречными формами в миниатюрных шортиках, фанаты ахнули

Показати ще

Уточнюється, що мама тяжкохворої дитини має право виходити на заслужений відпочинок у 50-річному віці, якщо вона не має інвалідності. У законі уточнюється, що мати повинна як мінімум виховувати дитину до 6-річного віку та мати трудовий стаж не менше 15 років. Усе це уточнюється у статті 115 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". У такому разі жінці призначається соціальна виплата за віком.

Читайте також:

Чоловіків, які виїхали з України, чекає покарання? "Буде закон"

"Зміна тарифів буде": ціни на електроенергію в Україні "відлетять у космос"?

Дефіцит гречки в Україні? Українцям повідомили, що буде із популярною крупою