Повідомляється, що в Україні з початку літа, а саме з 4 червня, повернули перевірки лічильників. Так, тепер показання лічильників потрібно передавати обов'язково: світло, вода, газ. Українці, у яких завершився термін перевірки лічильника, мають зробити їхню перевірку протягом 3 місяців після завершення опалювального сезону. Враховуючи, що опалювальний сезон закінчився у квітні, можна очікувати, що перевірки будуть проводитися з липня 2023 року.

Про це повідомляється на порталі новин «obozrevatel», посилаючись на постанову Кабміну під номером 440.

Перевірки всіх лічильників будуть проводитись на всіх приладах по всій території України. Наразі йдеться про лічильники на воду, світло, газ. Проте винятку підлягають лише ті українці, які мешкають на тимчасово окупованих територіях.

Счетчик газа. Фото: скриншот YouTube-видео.

Крім цього, ті українці, які мешкають на території бойових дій та на прифронтовій території, будуть зобов'язані зробити перевірки лічильників протягом півроку після закінчення боїв.

Популярні статті зараз

"Ескулаб". Хронологія найгучнішого корпоративного конфлікту року

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

Олаф Шольц наступний? Після скандального арешту Дональда Трампа у ЄС взялися за канцлера Німеччини

Бренді та вино з лохини: українські фермери вийшли на новий рівень переробки ягід

Показати ще

Варто нагадати про те, що в Україні з квітня 2022 року Кабмін ухвалив рішення зупинити перевірки лічильників у зв'язку з воєнним станом. Однак ця ухвала втратила свою силу, і з 4 червня 2023 року було ухвалено рішення відновити перевірки лічильників.