Навіть незважаючи на те, що в Україні продовжуються бойові дії, багато українців повертаються на Батьківщину. Однак для того, щоб повернення в Україну було без метушні та напружень, рекомендується зробити кілька важливих процедур. Так, треба вирішити питання з документами та всі справи у тій країні, де жив українець.

Про те, що потрібно зробити перед приїздом додому, розповіли на порталі «businessua».

Насамперед треба повідомити, що абсолютно не важливо, в якій країні проживав українець. Однак насамперед необхідно відмовитися від тимчасового захисту. Це дозволить оформити її ще раз при повторному виїзді за кордон.

Переселенці, біженці

Ще важливо бути впевненим у тому, що необхідні документи досі дійсні. Якщо закордонний паспорт залишився чинним, то жодних проблем не буде. Якщо документ прострочено, його можна продовжити на 5 років у дипломатичних установах. Завдяки Кабміну тепер можна додавати до паспорта українця дані дитини.

Популярні статті зараз

"Ескулаб". Хронологія найгучнішого корпоративного конфлікту року

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Бренді та вино з лохини: українські фермери вийшли на новий рівень переробки ягід

Показати ще

Якщо українець має лише внутрішній паспорт та виїжджав з України без відповідних документів, то необхідно звертатися до посольства чи консульства. Саме у цих установах можна отримати документ – посвідчення особи на повернення в Україну.

Переселенці, біженці

Дуже важливо анулювати отримання грошової допомоги за кордоном. Також, якщо українець працював за кордоном на офіційній роботі, то треба мати довідку про сплачені податки.

Також рекомендується закрити банківський рахунок. Ця процедура не є обов'язковою, але її краще зробити.