З'явилася інформація про те, що в червні цього року «Укрзалізниця» має намір запустити тестовий контрейлерний потяг до країн ЄС. Так, це може стати справжньою інновацією.

Ці відомості надали на порталі «businessua», посилаючись на слова Тимофія Мураховського.

Як каже шеф із комерційної роботи та логістики АТ «Укрзалізниця» Тимофій Мураховський, вже було успішно випробувано платформу для перевезень у контрейлерних поїздах. Після такого успішного тесту є плани надсилати дані поїзда за кордон.

Укрзализныця

«Ми здійснили тестовий прогін платформи, на якій стояв не тягач та напівпричіп, а саме напівпричіп. Це випробування дуже успішно пройшло. Ми маємо можливість сформувати парк із приблизно 100 платформ», — заявив Тимофій Мураховський.

Популярні статті зараз

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Показати ще

Він вважає, що цей проект може стати справжньою інновацією для України та її мешканців. Є велика ймовірність того, що перше тестове перевезення за кордон може здійснитися вже цього місяця.

«Дуже сподіваємося, що наступного місяця ми запустимо перший тестовий поїзд із контрейлерами», - продовжив шеф з комерційної роботи та логістики АТ «Укрзалізниця».

"Укрзализныця". Фото: скриншот Youtube-видео

Крім цього, Тимофій Мураховський заявив, що йдуть переговори і з Польщею, в яких йдеться про контрейлерні поїзди.

«Це дозволяє, по-перше, вирішити проблему черг на кордонах, а по-друге, оптимізувати штат, бо ми всі знаємо проблему з наймом водіїв. А це вирішує проблему кардинально», – продовжив представник «Укрзалізниці».