Енергетична інфраструктура України проходить ретельну підготовку для забезпечення її ефективного функціонування протягом зимового сезону, і відповідні органи готові оперативно реагувати на будь-які можливі сценарії надзвичайних ситуацій. Таке запевнення передав Міністр енергетики Герман Галущенко.

Галущенко каже, що енергосистема буде повністю підготовлена ​​до зими, маючи всі необхідні ресурси, щоб пережити холодну пору року, не стикаючись з перебоями в подачі електроенергії. Проте важливо визнати можливість непередбачених дій, як-от акти саботажу з боку ворожих сил. Їхня мета — спровокувати перебої у подачі електроенергії в Україні.

Також в Україні засвоїли цінні відомості минулої зими про збереження цілісності енергосистеми, хоча тактика, яку використовують зловмисники, може змінюватися.

Світло: скрін з відео

Міністр наголосив, що доти, доки не буде завдано значної шкоди внаслідок атак, намірів вводити обмеження на подачу електроенергії споживачам немає.

Популярні статті зараз

Виробникам та фермерам оголосили головні вимоги та правила: Держекоінспекція провела важливу дискусію

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Показати ще

Він уточнив, що у разі відключення електроенергії росіяни будуть прямим наслідком атак на нашу енергетичну інфраструктуру і матимуть тимчасовий характер.

Міненерго раніше заявляло про готовність до можливих дій противника, зокрема з боку Росії, у майбутній опалювальний сезон.